Acupunctuur


Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Men werkt  vanuit de gedachte dat verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaken. Acupunctuur herstelt deze verstoringen en zet  het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Wanneer acupunctuur?

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Een lijst daarvan vindt u hier: www.acupunctuur.nl.

Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt, maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel. Als u een acupunctuurbehandeling ondergaat, zijn de huisreglementen van belang.

In sommige gevallen kan of mag acupunctuur niet worden toegepast. Voor uitgebreide informatie zie www.acupunctuur.nl.

Waarom acupunctuur?

Acupunctuur helpt bij veel klachten en heeft bijna geen bijwerkingen. Omdat bij een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, voelt u zich snel fitter en gezonder. Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijngrens en stimuleert de levenslust.

Hygiëne

De acupuncturisten, die zijn aangesloten bij de NVA, zijn verplicht te werken volgens strenge hygiënevoorschriften, die gelden voor de behandelkamer, alle handelingen en het gebruik van de naalden.

Naalden

De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling met dunne naalden, die op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam worden geplaatst. Deze punten bevinden zich op de meridianen, kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom waardoor:

  • een betere doorstroom van energie ontstaat
  • een energieblokkade verdwijnt
  • de hoeveelheid energie toeneemt of verplaatst wordt naar een gebied dat te weinig heeft
  • de kwaliteit van de energie verbetert

Tijdens de behandeling gaat de energie in uw lichaam weer stromen. Dit merkt u aan een licht tintelend of juist een zwaar gevoel rondom de naalden. Soms straalt het gevoel uit langs de meridiaan. Dit gevoel wordt deqi genoemd en duurt maar even. De naalden blijven ongeveer twintig minuten zitten.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over acupunctuur staat op de website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

 

maakt deel uit van het Paramedisch Centrum Simpelveld, dat is gesitueerd op de eerste verdieping. 
U kunt de praktijk uitstekend bereiken via de lift of trap. Voor de mindervalide staat in de centrale hal een rolstoel ter beschikking.

Hier vindt u ons

 

E-mailadres: 

acupunctuur@paramedischcentrumsimpelveld.nl 


Contactformulier


Telefoon: 

+31 (0)45 5442494


Parkeren

Het middenterrein is een blauwe zone. 
Hier kunt u parkeren voor de maximale duur van 1 uur.
Voor de mindervalide zijn dicht bij de hoofdingang twee parkeerplaatsen gereserveerd.
Naast het klooster ligt een parkeerterrein met 80 vakken, waar u onbeperkt en gratis kunt parkeren.

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 7:30 – 20:00 uur
Zaterdag 8:00 – 12:00 uur