Huid- en Oedeemtherapie

De huidtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van de zieke of beschadigde huid. 

Lymfoedeem en lipoedeem littekens, zijn enkele voorbeelden van huidproblemen waarmee de huidtherapeut kan helpen.

 

Het doel van de behandeling is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen of beperkingen als gevolg van een huidaandoening.

 

Op eigen initiatief of met een verwijzing van de huisarts of specialist kunt u bij de huidtherapeut terecht. De meeste behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar.

  • Bij littekens. Als u jeuk en pijn heeft door littekens kunnen bepaalde massagetechnieken helpen. Een huidtherapeut kan onder andere ook speciale gel, tape en pleisters op het litteken aanbrengen, waardoor klachten kunnen afnemen.
  • Bij lymfoedeem en lipoedeem. Oedeem­therapie is bedoeld om vocht beter af te voeren. Op die manier probeert de huidtherapeut uw gewrichten minder pijnlijk te maken. Oedeemtherapie omvat allerlei technieken: massage, zwachtelen, tape of pleisters aanbrengen en bepaalde bewegingsoefeningen.  

 

De Huidtherapeut is geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici en is lid van de Nederlandse Vereniging Huidtherapeuten. Huid-& Oedeemtherapie Heuvelland is aangesloten bij Brandwondenzorg Nederland.

Kijk voor meer informatie op de site of maak vrijblijvend een afspraak.

 

Zorgverlener

Efrie Frijns

 

+31 (0)45 203 1142
info@huidtherapie-heuvelland.nl 
www.huidtherapie-heuvelland.nl 
Kloosterstraat 63
6369 AB  Simpelveld
 


Aanwezig

Maandag tot 13.30 uur
Dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur
Woensdag (niet aanwezig)
Donderdag van 13.00 tot 17.00 uur
Vrijdag tot 13.30 uur


Huisbezoeken mogelijk