Mindfulness en Psychologie

Mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy, Positieve Psychologie

Praktijk voor Mindfulness en Psychologie verzorgt:

 1. 8- weekse mindfulness trainingen (zowel groepen als individueel
  Mindfulness wordt ook wel aandachtsgerichte training genoemd en vindt zijn oorsprong in het Boeddhisme. Door bewustwordingsoefeningen leer je beter in contact te komen met je eigen belevingswereld zoals je gedachten en gevoelens en je leert je automatische patronen herkennen, die soms functioneel en soms minder functioneel kunnen zijn. Bewustwording is de eerste stap van waaruit vervolgens aan vaardigheden wordt gewerkt  om de stress die het dagelijkse leven met zich meebrengt, te kunnen hanteren. Een houding van zelfcompassie loopt als een rode draad door de training. Want mindfulness gaat er altijd van uit dat je goed bent zoals je bent!!

  Voor wie is de training geschikt:
  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mindfulness goed werkt bij

  • stress en stressgerelateerde klachten,

  • burn out,

  • stemmingsklachten,

  • angstklachten,

  • rusteloosheid,

  • veel piekeren,

  • spanningsklachten,

  • dwangmatige gedachten,

  • slaapproblemen en

  • snel geïrriteerd zijn.

  • Maar de training is natuurlijk ook geschikt voor iedereen die met meer bewustzijn in het leven wil staan en een houding van vriendelijke compassie naar zichzelf toe wil ontwikkelen

 2. Acceptance and Commitment Therapy (ACT)(zowel in groepen als individueel)
  ACT is een nieuwe vorm van gedragstherapie die mindfulness benaderingen combineert met methodes voor gedragsverandering. Acceptance staat voor aanvaarding van alles wat je innerlijk ervaart, zowel gewenste maar ook ongewenste gedachten en gevoelens. Commitment verwijst naar de verbinding met je innerlijke doelen en waarden, naar de dingen die echt belangrijk zijn voor jou in je leven. Het doel van de therapie is het vergroten van de psychologische flexibiliteit.

 3. Positieve Psychologie
  Dit is een stroming binnen de psychologie die de nadruk legt op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Er wordt gezocht naar omstandigheden waarbij mensen tot bloei kunnen komen en worden technieken aangeleerd die het welbevinden van mensen bevorderen. Begrippen als succes, geluk, plezier, welbevinden, vriendschap empathie en liefde zijn belangrijke pijlers gedurende de therapie. Positieve psychologie manifesteert zich als een tegenhanger van de reguliere psychologie, die zich meer richt op onmogelijkheden en op psychologische problemen en denkt en werkt vanuit een ziektemodel.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor een van deze trainingen/therapieën, kijk dan hiernaast hoe u met mij contact kunt opnemen.

 

 

 

 

 

 

 

 Chames Nouri
Paramedisch Centrum
Kloosterstraat 63,
6369 AB  Simpelveld
T: +31(0)6 52 303 860
E: info@mindfulness-psychologie.nl 
W: www.mindfulness-psychologie.nl