ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Ruim 3.000 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en parkinsonverpleegkundigen), verdeeld over 69 regio's zijn aangesloten bij dit netwerk.

Het streven is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Door middel van nascholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek wordt de expertise vergroot en de zorg transparant gemaakt.


Parkinsonpatiënten en verwijzers kunnen daardoor gemakkelijk op zoek naar zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van de ziekte van Parkinson.


Binnen het Paramedisch Centrum Simpelveld zijn fysiotherapeute Mw. Angelique van den Bergh en ergotherapeut dhr. Bram Coenen lid van ParkinsonNet.


Vergoeding

De vergoeding geldt als u naar een zorgverlener gaat die aangesloten is bij ParkinsonNet. U krijgt uw behandeltraject altijd vergoed volgens de voorwaarden van uw verzekeringspakket. Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson staat vermeld op de chronische lijst. Dit houdt in dat de eerste 20 behandelingen geheel of gedeeltelijk worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling wordt de fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering.

Overleg met uw fysiotherapeut of u in aanmerking komt.