Tapen en bandageren

Tapen en bandageren wordt toegepast om gewrichten en/of spieren te stabiliseren of te ondersteunen ter voorkoming van blessures of ter bescherming van beschadigd weefsel ten gevolge van bv. enkelband letsel of spierscheuring. Elke taping/ bandage is aangepast aan persoonlijke omstandigheden (bv. soort sport en de aangedane structuur) en is dus anders. Dit vergt veel anatomisch inzicht en technische vaardigheid. Deze tapes/ bandages dienen dus niet zelfstandig en of als standaard te worden aangelegd.

 

Waar wordt op gelet?

Voor het tapen/ bandageren wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan naar het bewegingsapparaat (lichaam) in het algemeen en specifiek naar het lichaamsdeel dat getaped of gebandageerd moet worden. Het kan voorkomen dat er een allergische reactie optreedt in de vorm van roodheid en jeuk. Het is verstandig om dit direct kenbaar te maken aan uw fysiotherapeut. Ook als u dit al eens ervaren heeft is het verstandig om dit van te voren kenbaar te maken.

 

Medical Taping Concept

Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefsel doorbloeding en bevordert zo het herstel. Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

 

Meer weten over Medical taping Concept?

Voor uitgebreide informatie ga naar www.fysiotape.nl